Pogledajte program obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

21. 11. 2018.

Pogledajte program obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH u Goraždu

25. novembar - Dan državnosti BiH na području Goražda obilježit će se nizom zanimljivih sadržaja.

Program jednog od najznačajnih datuma u novijoj historiji naše domovine na području našeg grada počinje danas 21. novembra kada će u Velikoj sali Centra za kulturu biti izvedena lutkarska predstava pod nazivom "Mačak u čizmam", dok će u Maloj sali Centra za kulturu se održati promocija knjige "Hadžibeg" autora Kemala Čorpe.

U četvrtak 22. novembra učenici OŠ Husein ef. Đozo održat će bogato kulturno-umjeničko veče posvećeno domovini Bosni i Hercegovini.

23. novembra u petak u svim osnovnim i srednjim školama održat će se historijski čas o Danu državnosti. Istog dana u Velikoj sali Centra za kulturu bit će održana i Svečana akademija posvećena ovom najznačajnijem datumu.

Centralna svečanost ovog najznačajnijeg datuma održati će se u nedjelju 25. novembra, kada će položiti cvijeće na Spomen obilježje u Goraždu, te polaganje cvijeća i na šehidska mezarja, kao i polaganje cvijeća na Spomen ubijenoj djeci Goražda.

U ponedjeljak 26. novembra bit će ozvaničen i poečatak radova na izgradnji tunela "Hranjen", dok će u utorak 27. novembra kada programski sadržaj završava biti održan i Tradicionalni šahovski turnir.

Kompletan program obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH u Goraždu možete pogledati na linku OVDJE




Goražde PRESS

Stranice