Brojne aktivnosti povodom Dana nezavisnosti BiH bit će održane u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

14. 02. 2019.

Brojne aktivnosti povodom Dana nezavisnosti BiH bit će održane u Goraždu


1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i ove godine će se održati nizom zanimljivih sadržaja i aktivnosti u Goraždu.

Ovogodišnje obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Goraždu bit će bogatije uz neke od dodatnih aktivnosti koje će se obilježavati par dana u gradu na Drini.

Program obuvata predstave za djecu ali i odrasle, te niz drugih aktivnosti koje će biti održane.

U realizaciji programskih sadržaja učestvovat će učenici, sportska, kulturna i druga udruženja, kao i predstavnici institucija na kantonalnom, gradskom i općinskom nivou.

Početak obilježavanja planiran je za srijedu, 20. februara 2019. godine takmičenjem učenika osnovnih i srednjih škola u likovnom i literarnom stvaralaštvu povodom Dana nezavisnosti BiH, a nastavljen 28. februara održavanjem tradicionalnog šahovskog turnira, dok će dan kasnije biti održan historijski čas u školama, malonogometni turnir za učenike te ceremonije polaganja cvijeća u općinama Pale i Foča u FBiH.

Centralna svečanost održat će se u petak 1. marta 2019. godine, a u okviru nje planirane su ceremonije polaganja cvijeća na gradskim spomen-obilježjima, svečana akademija, te učenje dove šehidima.

Programom su ove godine obuhvaćene i dvije pozorišne predstave, a radi se o predstavi „Fistik“ u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske zime koja će se održati 4.marta, te premijeri predstave za djecu „ Bajka o izgubljenom vremenu“, koju će izvesti Pozorište lutaka iz Mostara.



Goražde PRESS

Stranice