U Goraždu će se realizovati infrastrukturni projekti vrijedni blizu šest miliona KM - Goražde PRESS

Breaking

14. 02. 2019.

U Goraždu će se realizovati infrastrukturni projekti vrijedni blizu šest miliona KM


Vodeći inžinjer JP Ceste FBiH Behudin Strojil potvrdio je danas da će u Goraždu tokom ove godine realizovati projekte ukupne vrijednosti od skoro šest miliona KM. On je na sastanku sa gradonačelnikom Goražda razgovarao o realizaciji projekata koji se najavljuju već nekoliko godina.

"Kasnilo se zbog objektivnih okolnosti, nekada imamo problem sa žalbama na odluke o dodjeli ugovora. U slučaju mosta u Goraždu imali smo problem sa efektivnošću kredita. Sada su kreditni sporazumi efektivni i više nema nikakvog razloga da projekti ne budu realizovani. Za četiri projekta već je izabran izvođač radova, firma 'Euroasfalt' i oni će startati vrlo brzo. Goražde će ove godine biti veliko infrastrukturno gradilište", pojasnio je Strojil.

Kako je pojasnio, u planu je pet velikih projekata, od kojih su četiri već ugovorena i ubrzo se na teritoriji Goražda očekuju izvođači. Ukupna vrijednost četiri projekta je blizu četiri miliona KM dok je peti sanacija "Mosta žrtava genocida u Srebrenici" sa izgradnjom kružnog toka pored, koji je vrijedan oko 2.200.000 KM.

Strojil podsjeća da je riječ o projektima izgradnje kružnog toka u Vitkovićima sa priključnim krakovima, sanaciji magistralne ceste M20 u naselju Baćci, sanaciji ceste od Mosta žrtava genocida u Srebrenici do entitetske granice, sanaciji gradskog dijela, od kružnog toka do ulice Kulina bana sa pripadajućim drenažama i izgradnji pješačkih staza u jednom dijelu u centru grada u naselju Vinarići, što je ranije započeto.

Danas je najavljeno da će uskoro u Goraždu biti upriličeno i potpisivanje ugovora sa izvođačem radova za četiri projekta čime će se ozvaničiti početak njihove realizacije. U međuvremenu će biti raspisan i tender za projekat sanacije Mosta žrtava genocida u Srebrenici i izgradnju kružnog toka u tom dijelu grada.



Klix

Stranice