GORAŽDE Pretresali mu kuću zbog droge, pronašli arsenal oružja - Goražde PRESS

Breaking

19. 02. 2019.

GORAŽDE Pretresali mu kuću zbog droge, pronašli arsenal oružja


Općinski sud u Goraždu potvrdio je optužnicu koju je protiv Mehe Pljevljaka podiglo Tužilaštvo BPK zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droga te nedozvoljenog držanja oružja i municije.
Pljevljaka su tereti da je neovlašteno, radi prodaje, držao opojnu drogu kanabis neto mase 305,20 grama, a što je vještačenjem potvrđeno.

Prilikom pretresa istražitelji Uprave policije iz Goražda su također pronašli digitalnu vagu i aluminijsku foliju za vaganje i pakovanje droge. Tokom pretresa u istoj porodičnoj kući pronađeno je i oružje za koje se ne može izdati odobrenje u skladu sa Zakonom o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije BPK Goražde i to jedan puškomitraljez bez serijskog broja, 398 komada metaka kalibra 7,62mm, 36 komada metaka kalibra 7,90 mm, tri okvira za automatsku pušku, zelenu metalnu kutiju s barutom, puškomitraljez s pripadajućim okvirom bez municije i jedan puškomitraljez – dobošar s pripadajućim okvirom bez municije.

Oružje je otkriveno u njegovoj porodičnoj kući, kao i kući njegove majke.

Istragu u ovom predmetu proveli su pripadnici Uprave policije MUP-a BPK, a po naredbi Kantonalnog tužilaštva BPK. Pretresi su izvršeni u julu prošle godine.



RTV BPK

Stranice