Goraždanski sportisti na MOSI igrama osvojili medalje - Goražde PRESS

Breaking

08. 07. 2019.

Goraždanski sportisti na MOSI igrama osvojili medalje


Ovogodišnje MOSI igre održane su na Sokolcu. Pored sportista iz Srbije, Crne Gore, učešće su uzeli i sportisti iz Goražda koji su predstavljali BiH. 

45 sportista predstavljalo je grad Goražde na 56. MOSI igrama i ostvarilo sjajne rezultate i medalje.

Prvu medalju na Sokocu za gradsku sportsku reprezentaciju i Goražde osvojili su sjajni atletičari.

Emir Hastor, Hamza Salković, Tarik Rišljanin i Bekir Perla u jednoj od najatraktivnijih utrka: štafeti 4X100m – osvojili su treće mjesto i tako za Goražde obezbjedili bronzane medalje.

Nakon naših atletičara bronzanu medalju osvojila je ženska fudbalska reprezentacija našeg grada koja je prvo u četvrtfinalnoj utakmici savlada ekipu Sokoca sa 6:0, nakon čega je u polufinalu izgubila od Pljevalja sa 3:0, čime joj je zahvaljujući gol razlici pripalo treće mjesto na ovogodišnjem turniru MOSI u ženskom fudbalu.

Ono što posebno trepa napomenuti jeste i zlatna medalja naših sjajnih odbojakašica koje su uspjele izboriti prvo mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

Ovaj veliki uspjeh ostvarile su: Ajla Paradžik, Dženita Rašidović, Džana Obuća, Vanja Džida, Aleksandra Simić, Nejra Merkez, Sajra Adžem, Amna Žigo, Ena Spahović, Adijata Obarčanin. Sjajne odbojkašice Goražda vodili su treneri Erna Marevac i Nermin Obuća.



Goražde PRESS

Stranice