U Goraždu se gradi 25 novih parking mjesta - Goražde PRESS

Breaking

26. 07. 2016.

U Goraždu se gradi 25 novih parking mjesta

U sklopu Programa održavanja putnih komunikacija od interesa za Općinu Goražde u 2016. godini, a u skladu sa Strategijom razvoja Općine Goražde, ovih dana intezivno se radi na uređenju naše općine. U okviru pomenutog Programa  izvršeno je asfaltiranje određenih dijelova putnih komunikacija, a u toku su radovi na izgradnji parking prostora u ulici Salih bega Kuljuha u mjesnoj zajednici Goražde II.

Nosioc radova je goraždanska firma Goraždeputevi d.d., a ovim projektom predviđeno je da se uradi 35 parking mjesta u pomenutoj ulici, čija je ukupna vrijednost oko 40.000,00 KM.

Radove u pomenutoj u ulici posjetio je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović sa sradnicma, gdje je u izjavi za medije naglasio – ''Općina Goražde susreće se sa problemom parking prostora, to vidimo i sami, i na desnoj, i na lijevoj obali i evo na neki način ovdje u mjesnoj zajednici Goražde II uradićemo 35 parking mjesta i tim olakšati građanima koji žive u ulici Salih bega Kuljuha, a i svim onima koji ostavruju određen potrebe na ovom prostoru. Drago mi je da je ovaj projekat bio prioritet ove Mjesne zajednice i da ćemo ga sa 40.000,00 KM realizovati.''

Obzirom da je nedostatak parking prostora u ulici Salih bega Kuljuha predstavljao problem za građane ovog djela mjesne zajednice Goražde II, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Remzija Salković istakao je važnost ovog projekta – ''Obzirom da je generalno problem parking prostor u Goraždu, mi smo na Savjetu mjesne zajednice donijeli odluku da predložimo Načelniku i resornoj Službi što je naravno Općinsko vijeće usvojilo da se urade ovi parking prostori i evo ide izgradnja i normalno sa smo zadovoljini, a i građani u ulici Salih bega Kuljuha su zadovoljni. Kako se u ovu ulicu nije ulagalo u proteklom periodu ova parking mjesta umnogome će umanjiti problem parkiranja automobila i vjerujem da neće biti na ulici parikaranih vozila.''

Ono što treba naglasiti jeste da se nastavljaju aktivnosti i u naradnim danima po pomenutom Programu kao i po Programu uređenja grada i prigradskih naselja, tako da nas očekuje niz aktivnosti za što će Općina Goražde u 2016. godini ukupno izdvojiti oko 500.000,00 KM.


Akta.ba

Stranice