U Kantonalnoj bolnici Goražde nakon višegodišnje pauze, ponovo se obavljaju operacije katarakte i drugi operativni zahvati - Goražde PRESS

Breaking

27. 09. 2019.

U Kantonalnoj bolnici Goražde nakon višegodišnje pauze, ponovo se obavljaju operacije katarakte i drugi operativni zahvati


Po riječima direktorice ove zdravstvene ustanove prim.dr Nermine Kamenica, to je omogućeno kroz projekat poboljšanja zdravstvene zaštite koji je aktiviran u saradnji sa Vladom BPK Goražde i kantonalnim Zavodom zdravstvenog osiguranja.

„Zahvaljujući tom projektu u ovom dijelu države se ponovo obavljaju operacije lica koja imaj problem sa mrenom što radi specijalista dr. Karčić. Urološke operacije zajedno sa našim urologom vrši doktor iz Mostara. Tu si ortopedske operacije i operacije štitnjače koje se nikada ranije  nisu radile u ovom kantonu“ – pojasnila je dr. Kamenica.

Naglasila je da je to olakšavajuća okolnost za pacijente koji su zbog ovih zahvata morali prolaziti svu proceduru i putovati u druge sredine.

„ Sada je dovoljno da od svog porodičnog ljekara dobiju uputnicu i da dođu u Kantonalnu bolnicu na dijagnostiku i operaciju. Sve ide dobro, imamo potrebnu dijagnostiku i uslove u operacionoj sali sa vrhunskim timovima anesteziologa i hirurga te ortopeda, oftamologa i otorinolaringologa“ – kazala je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.



RTV BPK

Stranice