Završen 15 memorijalni malonogometni turnir Alija Izetbegović - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

22. 09. 2019.

Završen 15 memorijalni malonogometni turnir Alija Izetbegović - FOTO


Seniori MNK "Tempo -Bošnjaci" osvojili su pobjednički pehar 15-tog Međunarodnog malonogometnog memorijalnog turnira "Alija Izetbegović" koji je u protekla tri dana  Goraždu okupio oko 200  nogometaša i nogometašica.

Pehar im je uručio član Predsjedništva BIH Šefik Džaferović. 

Drugo mjesto pripalo je ekipi MNK "Ilmija" BIH, dok je treća ekipa MNK "DIA" iz Sarajeva. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Avdo Huskanović iz MNK "Ilmija" BIH, najbolji strijelac je Sabahudin Trakić iz MNK "DIA" , dok je najbolji golman Asmir Zuko iz MNK "Tempo- Bošnjaci".

Pehari na turniru koji je Savez boraca FBIH organizirao u znak sjećanja na prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH, dodjeljeni su I veteranima. Prvo mjesto je pripalo MNK Banovići, ekipi iz koje dolazi i najbolji igrač Alen Mešanović. Drugo mjesto pripalo je Udruženju maloljetnih boraca općine Centar, koja je obezbjedila I pehar za najboljeg strijelca Sanela Kovačevića koji je postigao osam pogodaka I pehar za najboljeg golmana, a dodjeljen je Frelih Borisu. Treće mjesto pripalo je Udruženju demobilisanih boraca iz Goražda.

Najbolji igrač medju pionirima je Eldar Dragović, iz goraždanske škole fudbala, najbolji strijelac je Emsar Hadžić iz škole fudbala Žepče dok je najbolji golman Sejad Bećirović iz  škole fudbala  "Lion" iz Brčkog.

Na linku OVDJE možete pogledati sve fortografije sa turnira iz Goražda



Goražde PRESS

Stranice