Počinje realizacija još jednog velikog projketa: Rekonstrukcija puta Mravinjac - Berič - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

15. 09. 2016.

Počinje realizacija još jednog velikog projketa: Rekonstrukcija puta Mravinjac - Berič - FOTO

U Mjesnoj zajednici Bogušići danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o ustupanju radova na rekonstrukciji lokalnog puta Mravinjac–Berič. Ugovor je u ime Općine Goražde potpisao načelnik Općine dr.sc. Muhamed Ramović, a u ime izvođača radova firme ''Okac'' direktor Halil Oković. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 3.476.833,71 KM. Rok za završetak radova je 180 dana. Pomenuti projekat realizuje se putem kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj.

Riječ je o zaista opravdanom projektu ističe načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović: ''Nakon što smo potpisali ugovor o izvođenju radova na dionici Osanica-Ilovača, jučer smo potpisali ugovor o izvođenju radova na izgradnji mosta u Vitkovićima, evo danas potpisujemo zvanično  ugovor o rekonstrukciji puta Mravinjac-Bogušići-Berič. Zaista opravdan projekat i mi smo sve zakonske uslove ispunili i ovih dana se uvodi izvođač radova. Sa naše strane sve  je završeno  Vrijednost ugovora je  3.476.833,71 KM ,s tim što se vraća PDV znači negdje oko 3 miliona  KM. Uspjeli smo i u tom ugovoru između BiH i Saudijske Arabije da bude ovaj projekat oslobođen PDV-a tako da smo mogli sve ove projekte  riješiti. Jedan  veliki trenutak za cijelu ovu dolinu. Ovdje su takoreći sve kuće pune, niko nije odavde odselio. Ovo je jedna  garancija za cijelu budućnost ovog kraja. Izvođač radova je firma OKAC d.o.o. Rok za završetak radova je dvanaest mjeseci. Radovi počinju za par dana''Riječ je o historijskom projektu ističe Hamed Drakovac predsjednik Savjeta MZ Berič: ''Da vam kažem danas je historijski dan za dvije najveće mjesne zajednice u ruralnom dijelu općine Goražde. Mjesna zajednica Bogušići i Berič, znači danas su potpisani ugovori  o rekonstrukciji puta Mravinjac - Berič koji je od životnog interesa za građane ove dvije mjesne zajednice. Put je garancija ostanka na ovim prostorima. Veliki broj građana ide svakodnevno na posao, a trenutni put je u veoma lošem stanju Mi se već dvadeset godina obraćamo za rekonstrukciju ovog puta. Nekad je bio u ingerenciji Kantona. Sada su tu sve predispozicije da se ovaj projekat završi do kraja. Hvala svima koji su doprinijeli da dođe do realizacije ovog projekta."

Bećir Peštek  MZ Bogušići također nije krio svoje zadovoljstvo: '' Ovo je veliki dan za stanovnike naše mjesne zajednice. Ovaj projekat smo mnogo godina očekivali MZ Bogušići broji negdje oko 800 stanovnika. Svaki dan 170 radnika koristi postojeći put i svaki dan ide na posao. Od tih 170 radnika 50 je žena. Imamo 100 djece, oko 140 penzionera. Rekonstrukcijom ovog puta značajno će se poboljšati kvalitet života na ovim prostorima.''

POGLEDAJTE CIJELU FOTO-GALERIJU

gorazde.ba

Stranice