Kad djeca misle o djeci: Goraždanski školarci darovali hranu i igračke za vršnjake u Međeđi - Goražde PRESS

Breaking

17. 10. 2016.

Kad djeca misle o djeci: Goraždanski školarci darovali hranu i igračke za vršnjake u Međeđi

Ekološka sekcija goraždanske Osnovne škole "Husein ef. Đozo" povodom 16. oktobra Svjetskog dana hrane organizirala je humanitarnu akciju prikupljanja hrane i igračaka u kojoj su učestvovali svi učenici škole, što je poklonjeno ugroženim učenicima u Međeđi kod Višegrada.

Prikupljali su prehrambene artikle i igračke sa ciljem da to poklone svojim vršnjacima iz socijalno ugroženih porodica.

"Akcija je bila veoma uspješna, prikupili smo 30 paketa hrane i 30 paketića sa igračkama i slatkišima. Odlučili smo da dio poklonimo učenicima koji pohađaju osnovnu školu u Međeđi u Višegradu, pa smo im uručili 11 paketa, a preostalih 19 učenicima iz socijalno ugroženih porodica naše škole", kaže nastavnica Adisa Alikadić-Herić, jedna od inicijatora ove akcije.

Dodaje kako je sam čin solidarnosti djece ostavio duboke dojmove na sve koji su učestvovali u akciji te da najveću zahvalnost za to duguju upravo roditeljima i učenicima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji. Akciju su pratile i druge aktivnosti, no ono što je najvažnije jeste spoznaja djece da darivanjem i davanjem postaju veliki.

"Ne pitajmo se kome..Nekome kome ćete izmamiti suzu radosnicu, osmijeh na licu...Nekome ko će zahvaljujući nama ozdraviti...Nekome ko će ozdraviti od sreće što nije zaboravljen...Što baš mi djeca mislimo na njih", poruke su koje su uputili učesnici akcije svojim vršnjacima.

Osim prikupljanja hrane i igračaka, poseban doživljaj je bio i odlazak u Međeđu i druženje vršnjaka.


Klix.ba

Stranice