Predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH posjetili Vladu BPK-a - Goražde PRESS

Breaking

13. 10. 2016.

Predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH posjetili Vladu BPK-a

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravio sekretar Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdo Tinjak.

Ovom prilikom održan je sastanak kod premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emira Okovića kojem su također prisustvovali ministar za privredu Meho Mašala, ministar za finansije Nudžeim Džihanić, predsjednik Upravnog odbora Privredno-kulturne manifestacije „Dani jabuke“ Mirsad Hubanić i direktor JP „Bosansko-podrinjske šume“ Kenan Kanlić.

Posjeta sekretara Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa upriličena je u okviru otvaranja tradicionalnog sajma „Dani jabuke“, čiju orgnizaciju je podržalo i ovo Ministarstvo.

– Naravno, susreli smo se i s premijerom i ministrima i razmijenili smo informacije vezane za probleme koje ima Goražde odnosno BPK, a koji se tiču okoliša, poljoprivede i ostalih aspekata u kojima Ministarstvo vanjske trgovine ima svoje nadležnosti. Izrazili smo potrebu za češćim sastajanjem, razmjenom informacija koje, u međuvremenu, nedostaju i jednima i drugima, kao i za rješavanjem tih problema – kazao je Tinjak.

Ministar za privredu izrazio je zahvalnost na podršci Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u organizaciji privredno-kulturne manifestacije   “Dani jabuke.”

– Zadovoljstvo nam je što je sajam „Dani jabuke“ podržalo i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Oni su prepoznali taj projekt kao važan projekat i za državu BiH, a nama to ukazuje da je posao koji smo radili u prethodnih 12 godina, izuzetno kvalitetan i da napreduje u svakom pogledu – istakao je ministar za privredu Meho Mašala.

Također, razgovarano je drugim vidovima i mogućnostima saradnje, posebno kad je u pitanju realizacija projekata od značaja za BPK Goražde.


bpkg.gov.ba

Stranice