Uprava policije informacija za period 01/02.02.2017.godine. - Goražde PRESS

Breaking

02. 02. 2017.

Uprava policije informacija za period 01/02.02.2017.godine.

Dana 01.02.2017.godine u 05,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljen je nasilan ulazak u prostorije  vjerskog objekata mekteba, koji se nalazi u ulici Šukrije Kukavice u Goraždu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Upoznat je i dežurni  Kantonalni tužilac, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Teška krađa” iz čl. 287. KZ FBiH.

Istog dana u  06,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da je izvršen nasilan ulazak u Sinan begovu džamiju, koji se nalazi u ulici Alije Hodžića u Goraždu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su ispitali navode prijave obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Upoznat je i dežurni  Kantonalni tužilac, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Teška krađa” iz čl. 287. KZ FBiH. Dalji rad na pronalasku počinilaca i dokumentovanju  je u toku.

Dana 01.02.2017.godine u 07,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se  R.S.,  i prijavio da je pokušan nasilan ulazak  TR ”Hasanagić Market”, koji se nalazi u ulici Jusufa Duhovića u Goraždu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su ispitali navode prijave obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj.  Dalji rad na pronalasku počinilaca, kvalifikaciji i dokumentovanju gore navedenog događaja je u toku.


bpkg.gov.ba

Stranice