Obilježen 21. mart - Dan mladih Općine Goražde - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

21. 03. 2017.

Obilježen 21. mart - Dan mladih Općine Goražde - FOTO

Mladi Goražda danas su prigodnim sadržajima proslavili svoj dan, 21. mart - Dan mladih Općine Goražde. Općinsko vijeće proglasilo je 21. mart Danom mladih Općine Goražde, čime je posebna pažnja posvećena mladima želeći time ukazati na njihovu važnost  u društvenoj zajednici.

U sklopu današnjeg programa obilježavanja Dana mladih, najprije je u Plavom cvijetu održana aktivnost Plavi cvjet sa mladima u okviru kojeg su mališani Plavog cvjeta imali kulturni program u sklopu kojeg se prisutnima u ime Načelnika Općine Goražde obratila Sabira Demirović, koja je danas na jedan dan bila načelnica u okviru projekta ''Jedan dan učenik načelnik''.



Ovom prilikom mladi Goražda zajedno sa učenicom Sabirom Demirović i načelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem u parku Plavi cvijet položili cvijeće na Spomen obilježje poginuloj djeci u Parku.

Nakon programa, u Plavom cvijetu mladi su zajedno sa Načelnikom i ministrom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damirom Žugom položili cvijeće na Spomen obilježju ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina. Potom je u Velikoj sali Centra za kulturu održana lutkarska predstava ''Kako su djeca spasila bajke'' u izvedbi učenika OŠ ''Husein ef. Đozo''. Nakon toga, na platou CZK organizovan je koncert/muzički performans OMŠ Avdo Smailović i Rock škole, te je održana izložba likovnih radova.



Tokom dana u Omladinskoj ulici organizovano je i druženje mladih sa Načelnikom na kome se razgovaralo o potrebama mladih u našem gradu kao i o projektima koji su se realizovali putem omladinskih udruženja, kao i onim projektima koje bi trebalo realizovati.

Program obilježavanja Dan mladih Općine Goražde završava se sutra kada će u Velikoj sali Centra za kulturu biti održana pozorišna predstava mladih Goražda pod nazivom ''Dok nas smrt ne rastavi''.

POGLEDAJTE CIJELU FOTO-GALERIJU - KLIKNI

Općina Goražde

Stranice