Obilježena peta godišnjica od smrti Meha Hubjera pomoćnika načelnika Općine Goražde - Goražde PRESS

Breaking

24. 03. 2017.

Obilježena peta godišnjica od smrti Meha Hubjera pomoćnika načelnika Općine Goražde

Članovi porodice, radne kolege i prijatelji danas su obilježili petu godišnjicu od smrti rahmetli Meha Hubjera, pomoćnika načelnika Općine Goražde, šefa Službe civilne zaštite Općine Goražde, koji je smrtno stradao prilikom intervencije na gašenju požara u naselju Glamoč.

U sklopu obilježavanja pete godišnjice položeno je cvijeće na spomen obilježju u Glamoču, te je organizovana posjeta mezaru u Hubjerima, gdje su prisutni proučili fatihu i tako se prisjetili rahmetli Meha Hubjera.

Prilikom obraćanja prisutnima na polaganju cvijeća na spomen obilježju načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović podsjetio je na događaj iz 2012. godine kada je stradao Meho, te naglasio kako je Općina Goražde izgubila istinskog prijatelja, humanistu i patriotu, čovjeka koji je nesebično pomagao ljudima u nevolji, savjesnog i odgovornog rukovodioca čiji je život okončan spašavajući ljudske živote i materijalna dobra. Kako je kazao Načelnik zbog svoje  predanosti radu, upravo Meho je zaslužan za dobro organizovanje, rukovođenje i upravljanje poslovima CZ Općine Goražde i radu Profesionalne vatrogasne jedinice, on je uvijek bio tu za narod, za svoje uposlenike i želio je u svakom momentu pomoći svima kojima je pomoć bila potrebna. Meho će ostati zapamćen po svojoj skromnosti, predanosti radu i dobroti.Rahmetli Meho /Ibro/ Hubjer rođen je 09.12.1961. godine u Hubjerima. Osnovnu školu završio je u Goraždu, a nakon toga i gimnaziju. Godine 84./85. upisuje Šumarski fakultet u Sarajevu. Prvo zaposlenje dobio je u Čajniču gdje obavlja poslove šefa proizvodnje u Stakorini.

U toku 1992.-1995. bio je pripadnik Armije  BiH. Nakon rata radio je kao tržišni inspektor. U Goraždu je od 1996. godine radio na poslovima civilne zaštite. 2003. godine  postavljen je za pomoćnika načelnika Općine Goražde.Zbog svoje predanosti radu kroz koji je zaslužan za dobro organizovanje, rukovođenje i upravljanje poslovima Civilne zaštite Općine Goražde, kao i Profesionalne vatrogasne jedinice 2013. godine u okviru svečanosti obilježavanja Dana civilne zaštite u Federaciji BiH, Meho Hubjer je posthumno odlikovan najvećim priznanjem civilne zaštite kada je u pitanju zaštita i spašavanje, dok mu je 2014. godine od strane Općinskog vijeća Općine Goražde posthumno dodijeljena Zlatna plaketa Općine Goražde – za izuzetnu posvećenost i hrabrost na zaštiti života građana i materijalnih dobara Općine Goražde.


Goražde PRESS/Općina Goražde

Stranice