Sabira Demirović učenik - načelnik - Goražde PRESS

Breaking

21. 03. 2017.

Sabira Demirović učenik - načelnik

Sabira Demirović, učenica IX razreda OŠ ''Hasan Turčalo Brzi'' iz Ilovače,  danas je učestvovala u projektu Općine Goražde ''Jedan dan učenik načelnik'', gdje je na jedan dan obnašala funkciju Načelnika Općine Goražde.

Obzirom da se danas obilježio 21. mart – Dan mladih Općine Goražde, Sabira je prisustvovala svim događajima koje su pripremili mladi povodom ovog dana. Tako se danas u funkciji Načelnika obratila mladima u Plavom cvijetu, zatim je prisustvovala polaganju cvijeća na Spomen obilježju ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina, kao i aktivnosti koje su održane u Centru za kulturu.

Na kraju radnog dana, Sabira je istakla kako je veoma sretna što je danas obavljala funkciju Načelnika Općine Goražde, te da smatra da je ovo jedan odličan projekat, gdje mladi mogu da shvate kako je biti na nekoj poziciji i kao je naglasila današnja Načelnica na ovaj način se pokazuje da mladi imaju perspektivu u općini Goražde.

U okviru projekta ''Jedan dan učenik-načelnik'', za školsku 2016/2017 godinu, kao i prethodnih godina, učešće će uzeti najbolji učenici devetih razreda svih osnovnih škola sa područja općine Goražde.


Općina Goražde

Stranice