STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU BPK U DANIMA VIKENDA Napadi na policiju, požari - Goražde PRESS

Breaking

27. 03. 2017.

STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU BPK U DANIMA VIKENDA Napadi na policiju, požari

Dana 24.03.2017. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili izvještaj o pčinjenom KD-u “ Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti” iz člana 359. KZ F BiH, protiv osumnjičenog H.O., nastanjenog u Goraždu.

Dana 24.03.2017.godine u 15,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Č.S., nastanjen u selu Žilići, općina Goražde i prijavio da je u mjestu Faočići na lokaciji Tankulje, općina Goražde,  došlo  do verbalnog sukoba između njega i  Č.S., nastanjenog u selu Subovići,općina Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski  službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj. U Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde ukazana je ljekarka pomoć gore navedenim licima, gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.Izvršeno alkotestiranje i utvrđeno prisustvo aklohola u organizmu kod lica Č.S., 0,34 g/kg,dok kod lica Č.S., nije utvrđeno prisusvo alkohola u organizmua. Istog dana u 17,00 sati lice Č.S., lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje.Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 293 KZ FBiH.Dalji  rad na dokumentovanju djela je u toku.

Dana 25.03.2017.godine u 11,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljen je šumski požar u rejonu Babine strane – Osječani, općina Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da se radi o većem požaru koji je zahvatio crnogoričnu šumu. Upoznata Profesionalna vatrogasna jedinica Goražde i  uposlenici J.P. „Bosansko – podrinjske šume“ koji su izašli na gašenje požara. Patrola policije utvrdila je  da je lice T.M., nastanjena u Goraždu u selu Vina -Osječani, nakon čišćenja livade izazvala navedeni požar. Požar je lokalizovan oko 18,00 sati. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji gore navedenog događaja je u toku.

Dana 25.03.2017.godine u 12,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljen je požar u ul.Muhidina Mašića-Munje u Goraždu,  na objektu proizvodnog pogona namještaja d.o.o. “FA”. Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP BPK Goražde i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde,  koji su lokalizovali požar. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije i Inspektor za zaštitu od požara MUP-a BPK Goražde. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela je u toku.


Goražde PRESS/Vlada BPK

Stranice