GORAŽDANSKI RUKOMETAŠ AJDIN BUKVA Drage moje ovce, obećavam vam promjene! - VIDEO - Goražde PRESS

Breaking

04. 04. 2017.

GORAŽDANSKI RUKOMETAŠ AJDIN BUKVA Drage moje ovce, obećavam vam promjene! - VIDEO

Goraždanski rukometaš Ajdin Bukva (31) odlučio se na svom selu Osječani snimiti satiričan video, u stilu Ljubiše Preletačevića, fiktivnog srbijanskog lika stvorenog po uzoru na tipičnog balkanskog korumpiranog političara. Zanimljivo, obojica njih imaju nešto zajedničko - nadimak Beli!

Mladenovački Beli, pravog imena Luka Maksimović, u centru medijske pažnje u regionu našao se kandidaturom za predsjednika Srbije.

No, uprkos brojnim satiričnim i humorističnim porukama u svojim medijskim izjavama i statusima na društvenim mrežama, Preletačević je na izborima ostvario fantastičan rezultat. Zauzeo je neočekivano visoko treće mjesto, od ukupno 11 prijavljenih kandidata. Povjerenje mu je ukazalo tek nešto manje od desetine, odnosno čak 326.055 građana Srbije!

No, i 31-godišnji bosanskohercegovački Beli, apsolvent Ekonomskog fakulteta, pokazao je da itekako ima smisla za humor.

- Kad ga ima Srbija, zašto i BiH ne bi imala svog "Belog"? Svima bi nam bilo bolje živjeti ako imamo dovoljno svi. A ne nekolicina njih sve, a većina preživljava... - rekao nam je kratko Ajdin, svojevremeno rukometni reprezentativac BiH.

Porukama sa "predizbornog skupa" u Osječanima, kako nam je rekao, želio je aludirati na brojna predizborna obećanja bh. političara koja zauvijek ostanu neispunjena.

- Dragi moji, drago mi je što ste došli u tolikom broju. Ja vam obećavam promjene - bit će trave, livada... I puteve ću vam napraviti. Glasajte za Belog - kazao je Ajdin, obraćajući se u satiričnom videu stadu ovaca.

Pogledajte ovaj zanimljivi video domišljatog Goraždanina:





Stranice