UDRUŽENJE ANTFAŠISTA I BORACA NOR-A GORAŽDE Izveli akciju čišćenja i uređenja spomen obilježja „"Tito“ na Mravinjcu - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

01. 04. 2017.

UDRUŽENJE ANTFAŠISTA I BORACA NOR-A GORAŽDE Izveli akciju čišćenja i uređenja spomen obilježja „"Tito“ na Mravinjcu - FOTO

Spomen obilježje „ Tito“ u goraždanskoj mjesnoj zajednici Mravinjac spada u rijetka obilježja ovog karaktera, ne samo u Bosni i Hercegovini koja su sačuvana i nastavljaju da traju. Ovo, goraždansko, podsjeća na vrijeme u kome su spomenički kompleks, građanke i građani opštine Goražde izgradili odajući počast Titu i kako bi se njegovali sjećanje na to vrijeme.



Spomen obilježje godinama već, održavaju članice i članovi Udruženja antifašista Goražde koji su danas izveli akciju čišćenja i uređenja terena uz obilježje.



-Ovo je prva ovogodišnja akcija, a biće ih još. Svakako će jedna od njih biti i prije 1. maja –a u noći pred praznik rada, ovdje će se održati tradicionalna manifestacija obilježavanja tog praznika, uz veliku logorsku vatru – kazao je ovim povodom Uzeir Živojević, predsjednik goraždanskog Udruženja anfifašista.



Glas Goražda

Stranice