Na Gradskom stadionu održane ciciban utrke za mališane iz vrtića - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

23. 05. 2019.

Na Gradskom stadionu održane ciciban utrke za mališane iz vrtića - FOTO


Nejla Kadrić ima tek pet godina a već je prava sportašica. U stilu iskusne atletičarke ubjedljivo je osvojila prvo mjesto u „ Ciciban“ utrci na stadionu u Goraždu, utrci u kojoj su se, tradicionalno, takmilili djevojčice i dječaci goraždanskih vrtića „ Sunce“ i „ SOS“. „ Da, pripremala sam se za ovo takmičenje. Znala sam da ću pobijediti – samouvjereno kaže ova buduća šampionka. U konkurenciji dječaka u istoj utrci, na cilj je dominantno prvi stigao Faris Mandžo. Ali, uz šest osvajača medalja, pobjednici su naravno sve djevojčice i dječaci koji su na gradski stadion donijeli silnu energiju i osmjehe. Uz pomoć odgajateljica u vrtićima, mališani su nam darivali prekrasno majsko prijepodne na najljepši način pokazujući da su najvrijedni ukrasi Goražda.



Mnogo radosti i navijanja izmamili su i u drugoj sportskoj disciplini u kojoj su se nadmetali na sportskom poligonu. I nakon završenog takmičenja, najspretnijima i najbržima su uručene medalje i diplome.

-Sa radošću smo prihvatili obavezu da budemo suorganizatori u ovom Danu školskog sporta i sporta za mališane, u dijelu vezanom za atletska takmičenja. Vidite kako se djeca raduju i koliko im ovo znači. Zato svi oni zaslužuju zvanje pobjednika. – rekao je predsjednik AK „Goražde“ Zaim Šuman.

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport organizator je Dana sporta za đake osnovnih i srednjih škola i mališane iz vrtića, a suorganizatori su Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obrazovanja i Atletski klub iz Goražda.



U ovom jedinstvenom sportskom danu koji je zamijenio ranije održavane Atletske mitinge, u nizu sportskih disciplina takmiče se se đaci osnovnih i srednjih škola u BPK Goražde. Tim povodom, sa mališanima iz vrtića, tokom njihovog takmičenja bili su i resorni ministar Arman Bešlija, premijerka Aida Obuća, pomoćnik gradonačelnika Goražda Sanid Zirak.

Podršku u realizaciji ove manifestacije je pružila organizacija Worl Vision.

Stranice