U Goraždu počinje nogometni spektakl - Goražde PRESS

Breaking

06. 06. 2019.

U Goraždu počinje nogometni spektakl


Ovoga vikenda u Goraždu, gradu „mladosti i sporta“ održat će se 2.međunarodni bajramski turnir u nogometu za dječake i djevojčice, u organizaciji SFK LIBERO Goražde, a uz podršku grada Goražda i ministarstva za sport BPK-a.

Na terenu „Libero“ u Goraždu biće to najveća dječija nogometna manifestacija u Bosansko-Podrinjskom kantonu. Dva dana ljubitelji nogometa sigurno će uživati u sjajnim akcijama, atraktivnim golovima, briljantnim odbranama vratara i sigurno da će oba dana turnira gledalište biti dupke ispunjeno.

O ovom sada već tradicionalnom turnir, predsjednik organizacionog odbora Senad HUBJER rekao nam je sljedeće:

”Veliko zanimanje vlada za ovaj turnir, mnogi su željeli nastupiti, ali nažalost nismo mogli više primiti ekipa da učestvuju zbog limitiranog vremena. Ove godine nastupit će 24 ekipe, u tri starosne dobi-generacija 2007/08 gdje će igrati 8 ekipa, a oni će se takmičiti prvi dan turnira u subotu. Drugi dan turnira, u nedelju, igrat će generacija 2009/10 a gdje učestvuje 10 ekipa i generacija 2011/12 a gdje će se takmičiti 6 ekipa. Za najbolje ekipe i pojedince obezbijeđene su vrijedne i atraktivne nagrade, a ove godine igraju ekipe iz Goražda, Čajniča, Višegrada, Novog Goražda, Pala, Rogatice, Vogošće, Sarajeva, Pljevlja (Crna Gora), Prijepolja (Srbija)…Svečano otvaranje turnira predviđeno je za subotu 08.juna u 11 sati na terenu “Libero”, a odmah poslije toga otpočet će takmičenje dječaka i djevojčica u kategoriji 2007/08, jer će na turniru nastupiti i djevojčice SFK Libero jedine ženske ekipe na prostoru BPK-a, koje su također bile jedina ženska ekipa u nedavno završenoj Dječijoj fudbalskoj ligi Drinske regije. Koristim priliku da pozovem ljubitelje nogometa iz Goražda, Vitkovića, Ustikoline, Foče, Rogatice…da dođu i uživaju u nogometnom umjeću mladih nogomrtaša i nogometašica, jer sigurno će dosta lijepog vidjeti u brojnim susretima”, zaključio je na kraju Hubjer.



Goražde PRESS / Tekma.ba

Stranice