Goraždani najavljuju trijumf protiv Olimpika - Goražde PRESS

Breaking

06. 09. 2019.

Goraždani najavljuju trijumf protiv Olimpika


Za vikend će derbi petog kola Prve lige FBiH odigrati Goražde i Olimpik.

Vukovi sa Otoke su firozno startali u novoj sezoni i istakli su najozbiljniju kandidaturu za prvo mjesto i povratak u PLBiH.

S druge strane Goraždani su imali također dobar start, ali gorak okus ostavila je utakmica u prošlom kolu u Gračanici gdje su poraženi od Bratstva uz dosta sumnjivih odluka sudije Spahalića.

Na Drini je sve spremno za derbi protiv Olimpika. Atmosfera je usijana, a fudbaleri Goražda spremni dočekuju ovaj meč, što je razgovoru za Sportske.ba potvrdio i Goran Mastilo, trener Goražda.

“Nakon onakve utakmice i dešavanja u Gračanci, protiv Olimpika idemo na pobjedu. Nema kalkulisanja, nema sudija, nema ovaj, onaj, jednostavno imperativ je pobjeda. Olimpik je u vrhu i ta će utakmica pokazati hoćemo biti ili nećemo biti ekipa za vrh tabele. Očekujem pobjedu i za to se spremamo”, rekao je Mastilo za Sportske.ba i nastavio:

“Svi igrači su zdravi. Vrijedno rade, ide sve po planu, željni su dokazivanja, što je najbitnije tu je jak motiv, nakon svega što se desilo u prošlom kolu. Vidjet ćemo šta će biti do kraja. Tu je sigurno četiri-pet uejdnačenih ekipa u borbi za prvo mjesto i plasman u PLBiH.”

Meč u Goraždu igra se u subotu 7. septembra od 16:30, a glavni sudija je Anton Bandić iz Gruda.



Sportske.ba

Stranice