Muhamed Ramović zvanično počeo predizbornu kampanju - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

09. 09. 2016.

Muhamed Ramović zvanično počeo predizbornu kampanju - FOTO

Muhamed Ramović, nezavisni kandidat za načelnika Općine Goražde, predstavio je danas najprioritetnije projekte i aktivnosti za naredne četiri godine. Okružen mladim ljudima, aktuelni načelnik je istakao kako želi fer i korektnu kampanju koja će se zasnivati na onome što je urađeno i na ličnim uspjesima i dostignućima, a ne na osporavanju drugih i niskim udarcima na ličnosti svojih protukandidata.

Kako je na pressu istaknuto, kandidatura Muhameda Ramovića izraz je želje za dovršetkom započetih aktivnosti koje će imati odjek u čitavoj Bosni i Hercegovini kao najnapredniji i najznačajniji projekti za Goražde još od vremena Jugoslavije.

Između ostalog, radi se o modernizaciji i izgradnji lokalnih urbanih i ruralnih puteva, izmjeni primarne i sekundarne vodovodne mreže i unaprijeđenju sistema vodosnabdjevanja, izgradnji mosta u naselju Vitkovići, izgradnji obaloutvrda, zatvaranju kolektivnih centara, te implementaciji jednog od najznačajnijih projekata, ne samo za Goražde, već i za čitavu regiju, izgradnji sanitarne komunalne deponije na Trešnjici.


"Mnogima se možda čini da je sve ono što smo postigli došlo odjednom. Opremljene industrijske zone, povećan broj zaposlenih, čistiji grad i uređene parkovske površine, infrastrukturni projekti i briga za najugroženije stanovnike, značajni iskoraci na zaštiti kulturne i historijske baštine. Međutim, mnogo je izazova sa kojima smo se susretali. Prije svega, tu mislimo na prirodne nesreće poput poplava, sniježnih padavina, odrona i klizišta. Međutim, zahvaljujući brzoj reakciji, štete su u najvećem dijelu sanirane, a mnogo se uradilo i na prevenciji. Ipak, nemoguće je predvidjeti ili spriječiti sve prirodne procese. Upravo iz tog razloga neke od naših aktivnosti su usporene, a neki projekti nisu do kraja implementirani jer su sredstva morala biti usmjerena za saniranje posljedica takvih događaja. Osim toga, negativan uticaj na naše aktivnosti imale su i destruktivne politike pojedinaca i organizacija koje su opstruirale pripadajuća sredstva sa viših nivoa vlasti. Mnogo smo postigli zajedno, upravo vi ste bili pokretačka snaga i ohrabrivali ste nas da uvijek činimo više. Samo zajedno, međusobnim povjerenjem i uvažavanjem moguće je doći do zajedničkog cilja, urbanog i prosperitetnog grada poznatog po svojoj otvorenosti i spremnosti da prihvati sve izazove modernog življenja i odgovori im na najbolji mogući način." - poručio je Muhamed Ramović.

Na kraju, Muhamed Ramović svim kandidatima na predstojećim izborima poželio je sreću i izrazio nadu da će svi svojim aktivnostima doprinijeti dobrobiti svih sugrađana, te da će kampanja biti fer i korektna, te da će se dostojanstveno privesti kraju.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA PRESS KONFERENCIJE - MUHAMED RAMOVIĆ

PLAN RAZVOJA OPĆINE GORAŽDE - NEZAVINSKI KANDIDAT ZA NAČELNIKA


Goražde PRESS


Stranice