U naselju Džindići muškarac izvršio samoubistvo vješanjem - Goražde PRESS

Breaking

10. 11. 2017.

U naselju Džindići muškarac izvršio samoubistvo vješanjem

Dana 09.11.2017.godine u 12,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se medicinska sestra Porodične ambulante u ul.1.Maj – Grad Goražde i tražila patrolu policije jer u ambulanti imaju problema sa jednim licem. Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te licu M.I., iz Goražda, uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira zbog drskog ponašanja.

Dana 09.11.2017.godine u  14,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno da je u naselju Džindići, u blizini rijeke Drine, Grad Goražde, lice Dž.M., nastanjen u pomenutom naselju, izvršio samoubistvo vješanjem. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbijedili lice mjesta i izvršili uviđaj kojom prilikom je doktor mrtvozornik utvrdio da je smrt nastupila vješanjem i da se radi o samoubistvu. Uviđaju je prisustvovao i dežurni Kantonalni tužilac.

Postupajući po prijavi od 08.11.2017.godine gdje je u 17,15 sati patrola policije policijske stanice Ustikolina, po prethodno dobijenim informacijama, na kućnoj adresi I.D., u naselju Ustikolina, općina Foča F BiH, od istog oduzela vojno vatreno oružje puška M-48, cal.7,92 mm, ser.broja:T36261, broja zatvarača:T40935, bez municije, a koje je isti dobrovoljno predao. Dana 09.11.2017.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde izvršili su konsultacije sa glavnim Kantonalnim tužiocem te upoznali službenike SKP-a KMUP-a Goražde koji će preuzeti dalji rad na događaju, kvalifikaciji djela i poduzimanju zakonskih mjera.

Dana 09.11.2017.godine u 17,00 sati u ul.M.Tita – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda  sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP- a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su u istoj učestvovali D.F., i H.S., nastanjeni u Goraždu. Vozaču H.S., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice