Ministri za obrazovanje BPK i Kantona Sarajevo potpisali sporazum o saradnji - Goražde PRESS

Breaking

18. 12. 2017.

Ministri za obrazovanje BPK i Kantona Sarajevo potpisali sporazum o saradnji

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas je potpisao Sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja s ministrom obrazovanja, mladih i nauke Kantona Sarajevo Elvirom Kazazovićem.

Sporazumom su definisani načini saradnje između dva resorna ministarstva u oblasti obrazovne politike, koja će, kako je istaknuto, imati uticaj na razvoj oba kantona.

Kako je istaknuto, zaključivanjem sporazuma u okviru kojeg će se osigurati razmjena informacija i iskustava dva resorna ministarstva, stvoreni su i uslovi za potpisivanje pojedinačnih ugovora o saradnji između škola s područja dva kantona s ciljem ostvarivanja saradnje i realizacije projekata od zajedničkog interesa.

“I do sada smo imali podršku od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, a namjera nam je da saradnja bude proširena i na druge načine. Sporazum koji smo potpisali nam to sada omogućava”, istakao je ministar Damir Žuga.

On je danas potpisao i Ugovor o donaciji s firmom QSS d.o.o. Sarajevo u okviru kojeg će biti osigurane licence za eDnevnik za potrebe osnovnih i srednjih škola na prostoru BPK Goražde u vrijednosti od 58.500,00 KM.


Direktor firme QSS d.o.o. Sarajevo Isan Selimović kazao je da je ova donacija uručena u povodu 20. godišnjice uspješnog poslovanja firme, te je naglašeno da se Projekat elektronskog dnevnika već se uspješno implementira u deset osnovnih škola na području Kantona Sarajevo.

Ministar Žuga iskazao je zahvalnost potpisanim sporazumom i ugovorom o donaciji te kazao da će  implemetacija pilot projekta “E-dnevnik” u BPK početi u OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ u februaru naredne godine.

Prema njegovim riječima, cilj je da se do septembra 2018. godine u njegovu realizaciju uključi još devet osnovnih i srednjih škola na području BPK.

Ovom prilikom, najavljena je i donacija 250 lektira bibliotekama osnovnih i srednjih škola u BPK od Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice