Mreža mladih vijeća MSŠ Enver Pozdeorivć u humankoj akciji skupljanja paketića za povratničku djecu u Međeđu - Goražde PRESS

Breaking

17. 12. 2017.

Mreža mladih vijeća MSŠ Enver Pozdeorivć u humankoj akciji skupljanja paketića za povratničku djecu u Međeđu

Mladi Goraždani i ove godine žele iskazatati humanost na djelu. Mreža mladih savjeta/vijeća učenika BiH sprovodi novi projekat pod nazivom "Jedan slatkiš - jedno dijete". Tako je vijeće učenika MSŠ Enver POzderović iz Goražda odlučilo da obraduje ugroženu djecu iz povratničkog mjesta Međeđa.

Učenici MSŠ Enver Pozderović će u periodu od 4. do 22. decembra ove godine sprovoditi svoju akciju na način prikupljanja igračaka, slatkiša, hrane, odjeće i svega onog neophodnog kako bi obradovali mališane iz Međeđe.

Učenici već odavno prikupljaju potrebne stvati između sebe po odjeljenjima, dok zainteresovani građani i svi oni koji mogu pomoći te obradovati mališane iz Međeđe svoje skromne doprinose mogu ostaviti u prostorijama škole, tačnije kod pedagoga svakim radnim danom u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

Poklone će uručiti u posljednjoj sedmici prvog polugodišta i tako izmamiti osmjehe mališana. osim skromnih poklona učenici MSŠ Enver Pozderović pripremili su i kratki program sa mališanima iz Međeđe kako bi razmjenili po koju riječ, osmijeh, ali i sklopili nova poznanstva.


Goražde PRESS

Stranice