21. mart - Dan mladih Grada Goražda danas se obilježava nizom aktivnosti - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

21. 03. 2018.

21. mart - Dan mladih Grada Goražda danas se obilježava nizom aktivnosti - FOTO

U Goraždu se danas nizom aktivnosti obilježava 21. mart - Dan mladih Grada Goražda.

Vijeće Općine Goražde je na jednoj od svojih sjednica donijelo odluku o proglašenju 21. marta - Dana mladih Općine koji se već u Goraždu brojnim sadržajima i aktivnostima obilježava dugi niz godina.

21. mart kao  Dan mladih Grada Goražda je dan gdje treba ukazati na položaj i status mladih u ovoj lokalnoj zajednici ali njihova prava i obaveze.

Program obilježavanja počeo je jutros u Memorijalnoj šumi 8372 na Posestri gdje su mladi izvršili sadnju sadnica, a u 12:00 sati mladi su položili cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci Goražda tokom rata 1992-1995. godine.



Trenutno se u Maloj sali Centra za kulturu održava "Otvorena diskusija", na kojoj mladi imaju priliku postaviti pitanje predstavnicima organa vlasti Grada Goražda i svih onih koji u organima vlasti odlučuju o položaju i statusu mladih, te njihovim aktivnostima.

U 13:30 u Gradskoj galeriji bit će otvorena izložba učenika srednjih škola sa područja Goražda, dok će u 14:00 sati u Maloj sali Centra za kulturu biti održana edukacija mladih na temu "Seksualni razvoj mladih"




Goražde PRESS

Stranice