Biciklistički klub Goražde i ove godine organizuje maraton u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici - Goražde PRESS

Breaking

27. 06. 2018.

Biciklistički klub Goražde i ove godine organizuje maraton u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Povodom 23-godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici iz jula 1995. godine, Biciklistički klub Goražde već šesti put tradicionalno organizuje biciklistički maraton na dionici Goražde-Srebrenica-Memorijalni centar Potočari u dužini od 161 km. Ovim povodom pozivamo sve zainteresovane građane i građanke grada Goražda da se pridruže i doprinesu svojim učešćem uveličavanju ovog biciklističkog maratona koji ima za cilj da uputi poruku:

 „Da se ne zaboravi i da se ne ponovi Srebrenica 1995. godine“.

10. jula 2018. godine planiran je polazak ispred Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ Goražde u 09:00 sati, povratak je planiran 11.07.2018. godine oko 16:00 sati nakon klanjanja Dženaze-namaza u Memorijalnom centru Potočari.

Svi oni koji žele uzeti učešće u biciklističkom maratonu, mogu kontaktirati Predsjednika Biciklističkog kluba Goražde Adnan Efendića, putem e-mail adrese: adnan_efendic84@hotmail.com ili preko FaceBook-a Adnan Efendić.

Sve dodatne informacije u vezi učešća, načina realizacije i prijave na maraton možete dobiti putem e-mail adrese ili pozivom kontakt osobe. Prijave za 6. biciklistički maraton se mogu izvršiti najkasnije do 08.07.2018.godine.

Pored biciklista i ove godine na maraton u Potočare krenut će i goraždanski maratonci, a učešće u Maršu mira uzet će i Planinarski klub Goražde-Maglić te brojni sugrađani.



Goražde PRESS

Stranice