ELZA FEST 2018 Krcato u ljetnom kinu tokom Zone isključenja, zanimljiv perfomans na mostu i u Omladinskoj ulici - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

23. 07. 2018.

ELZA FEST 2018 Krcato u ljetnom kinu tokom Zone isključenja, zanimljiv perfomans na mostu i u Omladinskoj ulici - FOTO

Ovogodišnji sedmi po redu Elza fest u Goraždu protekao je brojnim zanimljivim, muzičkim sadržajima, ali posebno mladi su još jedanput poslali poruku realnog stanja mladih u društvu.

Teatar mladih Goražde već prvu noć Elza festa na platou ispred Centra za kulturu organizovao je premijeran film koji je predstavio pet godina rada teatra, kroz sve ono što su mladi naporno radili iza paravana, da bi predstavili poslije mnogobrojnoj publici koja ih je svaki put nagradila gromoglasnim aplauzom.

U ljetnom kinu mladi su uživali i uz DJ muziku, a krcato je bilo tokom nastupa popularnog goraždanskog benda Zona iskljućenja, jednog od popularnih bendova i na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni.



Mladi su uživali u druženju i na Rudoj glavi, a posljednju noć pripremili su zanimljiv perfomans koji su održali na mostu Alije Izetbegovića poslavši poruku o statusu mladih. Potom su u Omladinskoj ulici peromansom pokazali i na statuu "Elza", koja je prije rata stajala u Omladinskoj ulici i predstvljala mladost, ali je poslije rara zbog politike vlasti i drugih organa uklonjena.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA ELZA FESTA 2018



Goražde PRESS

Stranice