GORAŽDE Pijan potegao pištolj na sugrađanina, obojica uhapšeni - Goražde PRESS

Breaking

06. 08. 2018.

GORAŽDE Pijan potegao pištolj na sugrađanina, obojica uhapšeni

Goraždanska policija uhapsila je jučer rano ujutro T. E. i R. J., obojica iz Goražda, nakon što su se pijani posvađali, usljed čega je došlo i do potezanja oružja.

Prema informacijama iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona, policiji u Goraždu u 4.15 sati obratio se R. J. i prijavio kako je u ulici 1. maj u blizini jedne kladionice T. E. potegao pištolj na njega. Nakon što mu je R. J. uspio oduzeti pištolj, T. E. je pobjegao sa mjesta događaja.

Kako nezvanično saznajemo, do potezanja oružja došlo je nakon svađe dvojice muškaraca.

Policajci su nakon prijave izašli na mjesto događaja i preuzeli pištolj "Browing", kalibra 7,65 milimetar, sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka, te su osigurali mjesto do dolaska uviđajne ekipe.

T. E. i R. J. su pozvani u službene prostorije MUP-a BPK Goražde, gdje su povrgnuti alkotestu. Utvrđeno je da R. J. ima 1,97, dok je kod R. J. ustanovljeno 1,49 promila alkohola u krvi, te su obojica u 6.15 sati uhapšeni i smješteni u prostorije za zadržavanje u PU Goražde.

- Istog dana službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde izvršili su konsultacije sa kantonalnim tužiocem koji je izjavio da nema elemenata krivičnog djela. Osobi R. J. je uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanom stanju, a T. E. uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o nabavljanju držanju i nošenju oružja i municije, zbog nošenje oružja pod dejstvom alkohola i nenošenja oružnog lista - kazali su iz MUP-a BPK.

Policija je u kući T. E. pronašla i privremeno oduzela tri lovačke puške za koje je on posjeduje urednu dokumentaciju.



Faktor.ba

Stranice