TREĆI FESTIVALSKI DAN Brojni sadržaji i bend "Emir&Frozen camels" - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

03. 08. 2018.

TREĆI FESTIVALSKI DAN Brojni sadržaji i bend "Emir&Frozen camels" - FOTO

Treći festivalski dan u Goraždu donio je brojne sadržaje za sve uzraste i generacije. Pored redovnih sadržaja posjete likovnoj izložbi u Gradskoj galeriji, te izložbi rukotvorina kulturno-edukativnog centra u Biznis centru, sajmu starih zanata gdje posjetioci mogu kupiti ono što su zanatlije same napravile, mališani su danas uživali u parku Plavi cvijet uz brojne radionice.

U Velikoj sali centra za kulturu prikazan je i film za djecu pod nazivom "Mia i Migu" Francuske produkcije u partnerstvu sa Francuskim institutom u BiH.

Ljubitelji knjige mogli su prisustvovati i promociji knjige pod nazivom "Slike mladosti", autra Mladena Nikolića Čada. Knjiga koja je svakako vezana za Goražde, i period koji pamete starije generacije, tako će svako u ovoj knjizi na poseban način moći pronaći i prepoznati sebe.

Ljubitelji pozorišta i večeras su mogli uživati u predstavi izvedenoj u Velikoj sali Centra za kulturu pod nazivom "San ljetne noći", Amaterskog pozorišta iz Konjica.

Bina ispred Gradske dvorane i treću noć festivala bila je posvećena pop-rock muzici. Publika među kojima je najviše mladih večeras je uživala uz goraždanske bendove, "Disa&Revolver", "Gangbengery".

Kao zvijezda treće festivalske večeri posjetioce ispred Gradske dvorane počastila je i jedna od poznatih bh. grupa i u inostranstvu, uvijek rado viđeni gosti na festivalu u Goraždu "Emir&Frozen camels".




Goražde PRESS

Stranice