U blizini zgrade za mlade predviđena izgradnja zgrada „Lamela H3“ i „Lamela H4“ - Goražde PRESS

Breaking

20. 09. 2016.

U blizini zgrade za mlade predviđena izgradnja zgrada „Lamela H3“ i „Lamela H4“

Ugovore o izradi glavnih projekta za izgradnju stambeno-poslovnih objekata „Lamela H3“ i „Lamela H4“ u Goraždu potpisao je danas ministar za urbanizam prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Slobodan Janković sa direktorom Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Mirsadom Helegom.

Radi se o izgradnji objekata u blizini zgrade za mlade, a Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. odabrano je kao najpovoljniji ponuđač sa kojim je ministarstvo sklopilo ugovor za izradu projekata. Za ove namjene ministarstvo je izdvojilo sredstva u iznosu od 19.000 KM, a rok za izradu projekata je 30 dana.

„Želim da naglasim da je u tu cijenu uračunata i revizija projekata. Ovim aktivnostima prethodila je kupovina zemljišta od općine Goražde, uredno smo izvršili plaćanje rente, pribavili lokacijsku informaciju, u skladu s kojom će biti isprojektovani ovi glavni projekti. Nakon što dobijemo glavne projekte mi imamo još neke aktivnosti da usaglasimo, te se nadamo se da ćemo već početkom naredne građevinske sezone krenuti sa samim radovima. Obzirom da su u zgradi za mlade stanovi prodati po povoljnim uslovima mladim ljudima do 35 godina starosti, razmišljamo da krenemo sa istom praksom, ali da podignemo prag starosne granice sa 35 godina starosti, možda, do 50 godina“-istaknuo je ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Slobodan Janković.


bpkg.gov.ba

Stranice