Unaprijediti privrednu saradnju Kantona Sarajevo i Bosansko – podrinjskog kantona - Goražde PRESS

Breaking

07. 09. 2016.

Unaprijediti privrednu saradnju Kantona Sarajevo i Bosansko – podrinjskog kantona

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić je održao sastanak sa premijerom Bosansko podrinjskog Kantona Goražde Emirom Okovićem s kojim je razgovarao o privredi u Kantonu Sarajevo s akcentom na razvoj podrške malim i srednjim preduzećima, za koja je donesena Odluka o poticajima.

“Pomenutom odlukom smo utvrdili listu korisnika koji ispunjavaju uslove za dobijanje poticajnih grant sredstava za razvoj male privrede na području Kantona Sarajevo, a za ovu namjenu Ministarstvo privrede je izdvojilo sredstva u iznosu od 246.553,34 KM”, pojasnio je ministar Šabić.

Najavio je da resorno ministarstvo planira da unaprijedi saradnju sa privrednicima iz BPK, te da zajednički usvajanjem novih zakona privrednim društvima omoguće određene olakšice i benificije kako bi im stvorili bolji poslovni ambijent.

“Vrlo je važno da istaknemo značaj privrede u stvaranju novih vrijednosti i proizvoda, te stalnu potrebu za većim izvozom i stvaranjem boljeg ambijenta za domaća i strana ulaganja”, istakao je premijer BPK Goražde Oković te dodao kako su sa Kantonom Sarajevo uvijek imali dobru saradnju.

Na sastanku je bilo riječi i o oblastima šumarstva i poljoprivrede, odnosno o zakonima koji su doneseni u ovim sektorima i načinima njihove zaštite i upravljanja.


Vlada kantona Sarajevo

Stranice