GORAŽDE Policajci prekoračili službenu dužnost, fizički napali građanina - Goražde PRESS

Breaking

16. 10. 2016.

GORAŽDE Policajci prekoračili službenu dužnost, fizički napali građanina

Dana 14.10.2016.godine u 00,10 sati dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Goražde obratio se građanin P.E., nastanjen u mjestu Bogušići, općina Goražde,  i prijavio da je u naselju Vitkovići u ul. 1.Drinske brigade, odnosno na parking prostoru preduzeća “Prevent” fizički napadnut od strane policijskog službenika J.Dž. Policijski službenici Policijske stanice Goražde su odmah postupili po prijavi, obavili informativne razgovore sa prijaviteljem, prijavljenim i svjedocima, sačinili službenu zabilješku, te istu dostaviti Jedinici za profesionalnhe standarde i edukaciju radi preduzimanja daljih mjera i radnji i utvrđivanja osnovanosti  prijave.

Istog dana policijski službenici Jedinice za profesionalne standarde i edukaciju preduzeli su mjere i radnje unutrašnje istrage, te tokom iste utvrdili da postoje osnovi sumnje da je prijava osnovana, te da su policijski službenici J.Dž. i  Č.E. na parking prostoru preduzeća “Prevent”  fizički napali lice P.E., čime su počinili težu povredu službene dužnosti. Imajući u vidu prirodu teže povrede službene dužnosti, kao i okolnosti pod kojima je učinjena teža povreda službene dužnosti, te vjerovatnoće da bi njihov dalji angažman do okončanja disciplinskog postupka štetio interesima službe i unutrašnjoj istrazi, Jedinica za profesionalne standarde i edukaciju je Upravi policije podnijela prijedlog za donošenje rješenja o privremenom udaljavanju iz službe naprijed navedena dva policijska službenika.

Načelnik Sektora uniformisane policije Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, postupajući po naprijed navedenom prijedlogu, donio je odluku o privremenoj suspenziji policijskih službenika J.Dž. i Č.E. do okončanja postupka.

Rad na dokumentovanju ovog slučaja će se nastaviti u narednom periodu.


bpkg.gov.ba

Stranice