Predstavnici općine Goražde posjetili udruženje slijepih i slabovidnih osoba BPK Goražde - Goražde PRESS

Breaking

14. 10. 2016.

Predstavnici općine Goražde posjetili udruženje slijepih i slabovidnih osoba BPK Goražde

Kao i prethodnih godina povodom 15. oktobra - Međunarodnog dana bijelog štapa danas su Udruženje slijepih i slabovidnih osoba BPK-a Goražde posjetili predstavnici Općine Goražde na čelu sa načelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem, gdje je razgovarano o do sada realizovnim projektima kao i o njihovim budućim aktivnostima.

Prilikom posjete načelnik dr.sci. Muhamed Ramović u razgovoru sa članovima pomenutog Udruženja skrenuo je pažnju na podizanje svijesti o problemima i potrebama slabovidnih i slijepih osoba u našem društvu, te istakao da je ovo osjetljiva populacija i kako im se treba pružiti posebna pažnja i pomoć.

Općina Goražde konkretno pomaže Udruženju slijepih i slabovidnih odoba kroz dodjelu redovnih mjesečni tranši, a danas je razgovarano i o drugim vidovima pomoći.

''Sutra je 15. oktobra - Međunarodnog dana bijelog štapa i tim povodom Načelnik Općine Goražde ima u sklopu svoje prakse obilazak Udruženja slijepih i slabovidnih osoba koje ima i svesrdnu podršku u Budžetu Općine Goražde tako što finsiramo njihove aktivnosti i projekte to je jedno, a drugo prostor u kome je smješteno.

Udruženje je također Općinski koji im je dodjeljen na korištenje.'' – naglasio je pomoćnik Načelnik Općine Goražde, Sanid Zirak.U Udruženju slijepih BPK-a Goražde nisu krili zadovoljstvo podrškom koju im pruža Općina Goražde na čelu sa načelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem – ''Mi nekoliko dana radimo na pripremama za obilježavanje 15. oktobra - Međunarodnog dana bijelog štapa. Organizirat ćemo izlet sa mlađim članovima u planiraskom domu na Rudoj Glavi i u nedjelju će naša šahovska ekipa također učestvovati na jednom turniru u Foči koji se organizuje u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa. Kada je riječ o radu Udruženja mi smo našom borbom stvorili dobre uslove za rad Udruženja. Međutim, kao i kod svih drugih udruženja problem su finansije, školovanje i zapošljavanje osoba, socijalna zaštita, zatim nabavka pomagala i mnogi drugi problemi koji su pred nama, a koje mi pokušavamo riješiti.''  – kazao je predsjednik Udruženja slijepih BPK-a Goražde, Rašid Borovac.


gorazde.ba

Stranice