Sve je spremno za održavanje privredno kulturne manifestacije „Dani jabuke“ Goražde 2016 - Goražde PRESS

Breaking

05. 10. 2016.

Sve je spremno za održavanje privredno kulturne manifestacije „Dani jabuke“ Goražde 2016

Danas je održana press konferencija na kojoj su predstavljeni detalji oko organizovanja i priprema koje su izvršene za održavanje privredno kulturne manifestacije „Dani jabuke“ Goražde 2016.

„ Privredno-kulturna manifestacija ''Dani jabuke'', koja će trajati od 13 do 15. oktobra, okupit će veliki broj izlagača kako iz BiH tako i iz regije. Ove godine pored domaćih poljoprivrednika na Sajmu će učestvovati i gosti iz Makedonije, Albanije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije“ izjavio je za radio Goražde Mirsad Hubanić, predsjednik Organizacionog odbora „Dani jabuke“.

Organizatori su zadovoljni interesovanjem i brojem učesnika, a u sklopu Sajma će pored izložbenih štandova, biti organizirano i niz naučnih predavanja i skupova na temu poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje.

„ U okviru Dana jabuke i ove godine bit će održan kviz znanja u kojem će učestvovati deset škola s područja našeg kantona, BiH, te Hrvatske i Srbije. U sklopu Sajma i ove godine bit će organizovan niz edukatvinih radionica i drugih aktivnosti u čijem fokusu je poljoprivredna proizvodnja i njen daljni razvoj“ kazao je Hubanić.

Treba naglasiti da će se i ove godine u okviru Sajma dodijeliti nagrade i priznanja za najuspješnije proizvođače. Podršku u organizaciji manifestacije i ove godine je pružio veliki broj institucija, privrednih društava i organizacija.


Radio Goražde

Stranice