Haos u Goraždu: Klubovi najavljuju istupanje iz liga zbog lažiranja rezultata izbora - Goražde PRESS

Breaking

04. 10. 2016.

Haos u Goraždu: Klubovi najavljuju istupanje iz liga zbog lažiranja rezultata izbora

Na našu email adresu stiglo ja saopćenje za javnost čiji je potpisnik nekoliko klubova iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koje vam mi prenosimo u cjelosti:

“Obavještavamo cjelokupnu sportsku javnost da dole potpisani klubovi ne prihvataju zaključke i odluke sa održane izborne skupštine Fudbalskog saveza BPK Goražde, zbog primijenjenog izbornog inžinjeringa i lažiranja rezultata izbora. Također, obavještavamo javnost da je trenutni FS BPK Goražde nelegitimno tijelo te nije utemeljeno sa pozitivnim zakonskim procesima.

Tražimo od čelnika FS BPK Goražde da ponište sve donesene odluke sa izborne skupštine i organizuju novu skupštinu, gdje će učešće uzeti svi fudbalski klubovi u skladu sa preporukama i instrukcijama dobivenih od strane Ministarstva za sport u BPK Goražde. Do tada, dole potpisani klubovi neće učestvovati u kantonalnoj ligi te ukoliko se ne desi ponavljanje izborne skupštine klubovi će istupiti iz FS BPK Goražde.

Zbog navedenih dešavanja, pokrenute su aktivnosti kod nadležnih pravosudnih institucija. Iz tog razloga pozivamo čelnike FS BPK Goražde da hitno postupe po našim zahtjevima”, navodi se u saopćenju.


Sportske novosti

Stranice