ZAKUHALO SE U GORAŽDU Šest klubova traži održavanje nove Skupštine FS BPK - Goražde PRESS

Breaking

05. 10. 2016.

ZAKUHALO SE U GORAŽDU Šest klubova traži održavanje nove Skupštine FS BPK

Prije nekih desetak dana i Goraždu je održana Skupština Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na kojoj je izabrano novo rukovodstvo istog. 

Međutim, nekoliko klubova iz pomenutog kantona nezadovoljni su dešavanjima na samoj Skupštini, te su se danas oglasili saopštenjem koje vam prenosimo u cijelosti.

"Obavještavamo cjelokupnu sportsku javnost da dole potpisani fudbalski klubovi ne prihvataju zaključke i odluke sa održane izborne skupštine Fudbalskog saveza BPK Goražde, zbog primijenjenog izbornog inžinjeringa i lažiranja rezultata izbora. Također, obavještavamo javnost, da je trenutni FS BPK Goražde nelegitimno tijelo te da nije utemeljeno u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Tražimo od čelnika FS BPK Goražde da ponište sve donesene odluke sa izborne skupštine i organizuju novu skupštinu, gdje će učešće uzeti svi fudbalski klubovi u skladu sa preporukama i instrukcijama dobivenih od strane Ministrastva za sport u BPK Goražde. Do tada, dole potpisani klubovi neće učestvovati u kantonalnoj ligi te ukoliko se ne desi ponavljanje izborne skupštine klubovi će istupiti iz FS BPK Goražde. Zbog navedenih dešavanja, pokrenute su aktivnosti kod nadležnih pravosudnih institucija. Iz tog razloga pozivamo čelnike FS BPK Goražde da hitno postupe po našim zahtjevima", stoji u saopštenju ispod kojeg su navedeni klubovi, Goražde, Gazije, Jahorina, Kolina, Gradac i Ilovača.


Sportsport.ba

Stranice