Goražde: Automobil završio na krovu, apel sa Obarka da se putevi čiste na vrijeme - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

03. 01. 2017.

Goražde: Automobil završio na krovu, apel sa Obarka da se putevi čiste na vrijeme - FOTO

Glavne saobraćajnice na području Općine Goražde su uglavnom očišćene, dio ulica posut solju, ali svaki snijeg donese probleme stanovnicima koji koriste sporedne i ulice u drugoj visinskoj zoni, te lokalne puteve koje niko ne održava redovno. Ovakva praksa danas je mogla imati tragičan epilog, nakon što je jedan od vozača izgubio kontrolu nad automobilom koji je završio na krovu. Sve je, srećom, prošlo bez žrtava i uz još jednu zajedničku akciju stanovnika ovog dijela grada koji su vozilo vraćali na cestu. 

Stanovnici Srebreničke i drugih ulica u naselju Obarak kažu kako se snijeg inače neredovno uklanja sa kolovoza, pa su prinušeni da sami kupuju so i posipaju ceste, te organiziraju akcije čišćenja. 



- Kao i uvijek naše nadležne za čišćenje snijega iznenadile su januarske padavine. Bože, otkud snijeg u januaru!? Ovo je ogledalo našeg grada. Sreća pa nije bilo žrtava. Apelujem na sve nadležne da obrate pažnju na stanovnike i očiste na vrijeme puteve – kazala nam je stanovnica Obarka, Božidarka Knežević. 

Čišćenje puteva nakon snježnim padavina i ranijih je godina bio problem, a u januaru prošle godine zabilježili smo kako stanovnici Vran Potoka, tri kilometra od grada, svoj put čiste uz pomoć traktora i „voze“, primitivnog alata napravljenog od daski, koji se nekada davno koristio sa volovskim i konjskim zapregama. 



Avaz

Stranice