GORAŽDE Fehimovo januarsko kupanje u Drini na -5 stepeni - VIDEO - Goražde PRESS

Breaking

04. 01. 2017.

GORAŽDE Fehimovo januarsko kupanje u Drini na -5 stepeni - VIDEO

Život Goraždana vezan je za Drinu, pored ove rijeke nastaju najljepše uspomene, ali i najveća iskušenja kada, mutna i nabujala, odluči pokazati svoju snagu. 

Drina krasi najljepše slike iz djetinjstva, a Podrinjcima daleko od nje najviše nedostaje. Ipak, koliko god je voljeli, koliko god joj vremena posvetili i o njoj stihova napisali, malo je onih koji bi se, bez razmišljanja, u januaru u njoj okupali. 

Na opće iznenađenje prijatelja, ali i svih koji su kasnije gledali snimak, ovih dana je to učinio Fehim Kastrati, 22-godišnji Goraždanin zaposlen u firmi za otkup sekundarnih sirovina, a u slobodno vrijeme ljubitelj biciklizma. 

- Bez obzira na godišnje doba u slobodno vrijeme vozim biciklo, a ovo kupanje u Drini desilo se spontano, kad sam sa drugom otišao do Drine da se provozamo. Stali smo da odmorimo, prišao sam Drini i rekao – odoh se okupati. Prijatelj mi nije vjerovao jer temperatura vani bila je –5 stepeni, ali slične snimke gledao sam na društvenim mrežama, pa sam odlučio i ja pokušati. Nisam siguran kolika je bila temperatura vode, ali bila je hladna - kazao nam je Fehim.

Kaže da je ovakva zimska kupanja imao i ranije, ali da je sada po prvi put sve snimljeno i objavljeno na facebooku. 

Osim nevjerice i zajedljivih komentara u kojima ga opominju da ne plaši pastrmku ili ga pitaju za zdravlje, ovaj nesvakidašnji čin mladog Goraždanina izazvao je divljenje njegovih sugrađana. 


Avaz

Stranice