Goražde: Sindikat zatražio smjenu direktora Fuada Rovčanina - Goražde PRESS

Breaking

26. 01. 2017.

Goražde: Sindikat zatražio smjenu direktora Fuada Rovčanina

Predsjedništvo Sindikalne organizacije Kantonalne bolnice u Goraždu zatražilo je smjenu direktora ove zdravstvene ustanove dr Fuada Rovčanina. Zahtjev koji je usvojen jednoglasno obrazložen je nezadovoljstvom zbog stanja u bolnici, ali i odnosom direktora prema uposlenicima, koji su zajedno sa kolegama u ostalim zdravstvenim ustanovama u BPK, već sedam dana u generalnom štrajku.

- Razlozi za smjenu direktora datiraju već duži vremenski period a radi se o slijedećem: nesaradnja sa Upravnim odborom, već duži niz godina ova ustanova posluje sa gubitkom, izvještaj o poslovanju za 2015. godinu nije usvojen od strane Upravnog odbora, niti od strane Skupštine BPK Goražde, u svom radu krši propise i opća akta, nemarno vrši svoju dužnost – navodi se u zaključku Sindikalne organizacije. Iz Sindikata su apelirali na sve nadležne organe kako bi se zaustavilo daljnje nanošenje štete ovoj ustanovi i njenim uposlenicima.

Direktor bolnice Fuad Rovčanin kazao nam je da nije upoznat sa sadržajem zahtjeva Sindikata i da ga ne može komentirati.


Avaz

Stranice