Pljačkaši kuća i ovog vikenda na djelu - Goražde PRESS

Breaking

09. 01. 2017.

Pljačkaši kuća i ovog vikenda na djelu

Dana 06.01.2017.godine u 15,50 sati dežurnoj službi Policijske Stanice Goražde obratila se patrola policije Policijske Stanice Goražde i obavjestila da su  u ul. Čajnička, protiv lica M.S., nastanjenog u Goraždu, podnijeli prekršajni nalog iz  oblasti ZOPPJRM-a, zbog omaložavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

U 18,40 sati dežurnoj službi PS Goražde putem telefona  obratio se T.A., nastanjen u Goraždu, i prijavio da je po dolasku u porodičnu kuću u istoj zatekao NN lice, koje je potom iskočilo kroz prozor kuće i udaljilo se  u napoznatom pravcu. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske Stanice Goražde koji su ispitali navode prijave i obezbjedili lice mjesta. Uviđaj  izvršili službenici Sektora Kriminalističke Policije K MUP-a Goražde, koji su preuzeli dalji rad na pronalasku počinioca, kvalifikaciji i dokumentovanju djela .

Dana 07.01.2017.godine u 08,25 sati dežurnoj službi Policijske Stanice Goražde putem telefona obratila se B.H., iz Goražda i prijavila da je izvršen nasilan ulazak u porodičnu kuću njenog brata B.N.. Na lice mjesta izašla je patrola policije Policijske Stanice Goražde koja je potvrdila navode prijave i obezbjedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora Kriminalističke Policije koja je izvršila uviđaj. Rad na događaju, pronalasku počinilaca i kvalifikacija djela je u toku.


bpkg.gov.ba

Stranice