Stanje sigurnosti na području BPK u danima vikenda - Goražde PRESS

Breaking

20. 03. 2017.

Stanje sigurnosti na području BPK u danima vikenda

Dana 17.03.2017.godine u 07,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se B.I., iz Goražda i prijavio da je izvšen nasilan ulazak u TR”ONIPROM” koja se nalazi u naselju Ilovača, općina Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Upoznat je i dežurni  Kantonalni tužilac, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Teška krađa” iz čl. 287. KZ FBiH. Dalji rad na pronalasku počinilaca i dokumentovanju navedenog djela je u toku.

Dana 17.03.2017.godine u 08,05 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se H.A., iz Goražda i prijavila oštećenje na svom putničkom motornom vozilu marke “Golf IV” koje se nalazilo parkirano na parking prostoru u ul.43. Drinske udarne brigade u Goraždu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbjedili lice mjesta i izvršili  uviđaj. Upoznat je i dežurni  Kantonalni tužilac, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz čl. 293. KZ FBiH.

Dana 17.03.2017.godine u 21,40 sati dežurnoj službi policijske stanice  Goražde obratila se G.A., iz Goražda i prijavila da je lice B.A.,  iz Goražda, fizički napao u svom autu marke “Audi”, gdje je ona u neposrednoj blizini  “Most žrtava genocida u Srebrenici” u Goraždu izašla iz vozila i tražila pomoć. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, kojom prilikom gore navedeno lice nije pronađeno na licu mjesta. Narednog dana navedeno lice pozvano je da se javi u službene prostorije policijske stanice Goražde, što je isti i učinio.Rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 18.03.2017.godine u 14,26 sati u dežurnoj službi policijske stanice Goražde  obratio se Z.I., nastanjen u Ilovači općina Goražde i prijavio da je na školskom igralištu u mjestu Osanica  kod jednog maloljetnog lica otuđen mobilni telefon marke Samsung J5. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je navedeni mobilni telefon otuđio M.Ć., nastanjen u mjestu Osanica općina Foča FBiH gdje su policijski službenici izvršili oduzimanje gore navedenog telefona od Ć.M.,. Dalji rad na  kvalifikaciji događaja u toku.

Dana 19.03.2017.godine u 16,10 sati u ulici Salih Bega Kuljuha u Goraždu dogodila se saobraćajna nezgoda . Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da je došlo do slijetanja putničkog motornog vozila marke ”Opel Corsa“ kojim je upravljao vozač H.Z., nastanjen u  Goraždu. U Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde prevezena su  povrijeđena lica H.Z., U.N., i U.R., svi iz Goražda, nakon čega su  lica U.N., i U.R.,  prevezeni u CUM Sarajevo na dalje liječenje. Protiv voča H.Z., bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.


Vlada BPK

Stranice