NA MEĐUNARODNOM DJEČIJEM MUZIČKOM FESTIVALU „ LJUBAV JE NAŠA PLANETA“ U UŽICU Tri nagrade za goraždanske djevojčice! - Goražde PRESS

Breaking

03. 04. 2017.

NA MEĐUNARODNOM DJEČIJEM MUZIČKOM FESTIVALU „ LJUBAV JE NAŠA PLANETA“ U UŽICU Tri nagrade za goraždanske djevojčice!

Tri djevojčice iz Goražda učestvovale su na Međunarodnmom dječijem festivalu muzike pod nazivom „ Ljubav je naša planeta“ koji je održan u Užicu i sve tri su se u Goražde vratile sa nagradama.

Prvu nagradu u kategoriji – stariji uzrast, osvojila je Adaleta Velić koja je izvela pjesmu „„Molba“, a u istoj kategoriji drugo mjesto pripalo je Amni Islamagić. Amna je nastupila sa pjesmom „ Šta to dijete s pjesmom sanja“. U kategoriji – mlađi uzrast prvo mjesto osvojila je Adela Obuća sa pjesmom „ Bavimo se sportom“.
Na festivalu su nastupili mladi pjevači iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. U revijalnom dijelu Festivala nastupila je još jedna goraždanka – Adna Obuća.

Osvajanjem nagrada , Adela, Adaleta i Amna nastavile su tradiciju uspješnih nastupa mladih pjevača iz Goražda na festivalu u Užicu sa koga su se i ranijih godina dječaci i djevojčice iz našeg grada vraćali sa priznanjima.
Inače, nagrađene djevojčice iz Goražda su u Užicu izvele pjesme sa kojima su nastupile na goraždanskom Internacionalnom festivalu dječije pjesme „ Šta se pjesmom sanja“ čiji je organizator Centar za kulturu.
Upravo zahvaljujući uspješnoj saradnji organizatora ova dva međunarodna festivala dječije pjesme, mladi pjevači iz Goražda i nastupaju na prestižnom takmičenju u Užicu.


Gla Goražda



Stranice