POŽAR U ZUPČIĆIMA ZAHVATIO MINSKO POLJE Gradonačelnik Muhamed Ramović uputio hitan poziv za angažovanje helikoptera OS BiH - Goražde PRESS

Breaking

01. 04. 2017.

POŽAR U ZUPČIĆIMA ZAHVATIO MINSKO POLJE Gradonačelnik Muhamed Ramović uputio hitan poziv za angažovanje helikoptera OS BiH

Požar koji je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatio područje Dubišta i Prisoja proširio se od Samara do Zupčića.

Prema izjavi gradonačelnika Muhameda Ramovića koji se nalazi na terenu sa jedinicima koje učestvuju u gašenju požara, gori najmanje 50 hektara zemlje.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice kojima pomažu i građani sa vatrenom stihijom bore se cijeli dan i ostat će tokom noći.
Požar je zahvatio minirano područje a gradonačelnik Muhamed Ramović uputio je hitan poziv za angažovanje helikoptera OS BiH za sutra.

Gradonačelnik Ramović istiće da je bila ugrožena kuća porodice Jusufović ali da je brzom intervencijom vatrogasaca i građana požar stavljen pod kontrolu.

Na terenu se nalazi cijela jedinica vatrogasaca, sva vozila učestvuju u gašenju požara, građani su tu, bojimo se za ljude, ostat ćemo i tokom noći na terenu rekao je gradonačelnik Muhamed Ramović za Goražde PRESS.


Goražde PRESS


Stranice