Smijenjeni ministar Dučić dobiva titulu počasnog člana - Goražde PRESS

Breaking

02. 04. 2017.

Smijenjeni ministar Dučić dobiva titulu počasnog člana

Smijenjenog ministra zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih osoba Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Damira Dučića Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser” iz Goražda imenovat će na narednoj sjednici za svog počasnog člana.

Učesnik akcija

Prema riječima predsjednice Udruženja Mersihe Pecikoze, Dučić je dugogodišnji volonter ovog udruženja, učesnik je svih njegovih akcija, a nakon što je imenovan na poziciju ministra, pokazao je izuzetno razumijevanje za probleme oboljelih od ove opake bolesti i potrebe njihovog liječenja.

- Ministar Dučić bio nam je na raspolaganju 24 sata dnevno, pomagao nam je kroz donacije, ali i budžet Ministarstva. Zahvaljujući njemu, posjetili su nas i ministri zdravstva Kantona Sarajevo i FBiH, koji su bili iznenađeni, jer nisu ni znali da postojimo. Njegova smjena izuzetno je potresla sve naše članice, jer je to jedini ministar koji je dolazio svaki put, znao sjesti s članicama i popiti kafu - kaže Pecikoza.

Dodaje da, kad je prvi put došao, nisu ni znale da je on ministar.

Velika podrška

- Eto, toliko je skroman bio. Doživjele smo veliko razočarenje, jer žene koje su oboljele od karcinoma, u svakoj osobi traže nadu i podršku, a u njemu su imale veliku podršku - navodi Pecikoza.

Odluka većine 

Damir Dučić jedan je od tri ministra iz SBB-a koji su, odlukom nove skupštinske većine, koju čine SDA, SBiH, Stranka za bolje Goražde Eseda Radeljaša i drugi, smijenjeni na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde.


Avaz

Stranice