Mališani iz Goražda uživaju u dječijim aktivnostima tokom Festivala prijateljstva - Goražde PRESS

Breaking

03. 08. 2017.

Mališani iz Goražda uživaju u dječijim aktivnostima tokom Festivala prijateljstva

I ove godine u sklopu programa jubilarnog XX Internacionalnog ''Festivala prijateljstva'' Goražde 2017. organizovane su brojne radionice i aktivnosti za djecu u sklopu kojih najmlađi Goraždani uživaju zabavljajući se uz pravljenje maski, bojenje crteža i niza drugih sadržaja uz koje provode nezaboravna druženja.

Tim povodom potpredsjednik Organizacionog odobra Sanid Zirak i direktor Centra za kulturu Murat Fejzić danas su posjetili park Plavi cvjet tokom provođenja jedne od kreativnih radionica na temu izrada maski.

Govoreći o aktivnostima namjenjenim našim najmlađim, a koje se provode u ovom parku tokom ''Festivala prijateljstva'' Lejla Medošević koordinator parka u izjavi za medije je kazala: '’Kao što znate aktivnosti  za djecu počele su od prvog dana Festivala. Taj dan smo već imali jednu lutkarsku predstavu u izvedbi  učenika OŠ ‘’Husein ef.Đozo’’ koju su oni izveli za naše najmlađe. Jučer smo imali kreativnu aktivnost koju su sprovodili odgajatelji vrtića Sunce i danas imamo također aktivnost kreativnog tipa koju izvode odgajatelji  SOS vrtića. U pitanju je kreativna radionica. Današnja tema je izrada maski tako da imamo priličan odziv djece i roditelja. Po statistici sa kojom raspolažemo mogu reći da smo jučer imali oko 120 učesnika, danas je slično. Za maskenbal očekujemo puno više i po prvi put imamo pozorišne predstave koje se realizuju na prostoru Plavog cvijeta, pa pozivam sve one koji nisu imali priliku da nam se sutra pridruže u parku na predstavi Ježeva kućica. Pored pozorišne predstave imamo još muzičke i art radionice i imamo završni dio pripreme za maskenbal.’’


Goražde PRESS/Grad Goražde

Stranice