NOVI PROJKETI NA PODRUČJU GORAŽDA Potpisani ugovori o asfaltiranju nekoliko putnih pravaca - Goražde PRESS

Breaking

02. 08. 2017.

NOVI PROJKETI NA PODRUČJU GORAŽDA Potpisani ugovori o asfaltiranju nekoliko putnih pravaca

U zgradi Vlade BPK-a danas su potpisaana dva veoma značajna ugovora o dodjeli finansijskih sredstava za realizaciju projekata na području Grada Goražda. Prvi ugovor odnosi se na realizaciju projekta asfaltiranja ulica u naselju Bare u Goraždu. Vrijednost ugovora iznosi 26 hiljada KM. Drugi ugovor potpisan između Vlade i Grada Goražda odnosi se na dodjelu sredstava za  realizaciju projekta asfaltiranje putnog pravca Sadba-Oglečevska Rijeka, a vrijednost ovog ugovora iznosi 40 hiljada KM. Pored Grada Goražda, premijer Vlade BPK-a potpisao je ugovor o dodjeli sredstava i sa Općinom Foča u F BiH.

Kada je riječ o potpisanim ugovorima premijer Vlade BPK-a Goražde Emir Oković je kazao: ‘’Konkretno radi se o realizaciji programa Vlade vezano za transfere nižim nivoima vlasti koji realizujemo na način da podržavamo projekte koje općine kandiduju prema Kantonu. Danas smo potpisali tri ugovora, dva se odnose na Grad Goražde i vezana su za finansiranje projekata koji se odnose na putnu infrastrukturu. Radi se o lokalitetu Sadbe i dionice puta prema Tišinama, a drugi  dio se odnosi na sanaciju lokalnih puteva u užem gradskom jezgru konkretno lokalitet naselja Bare. Što se tiče Foča u F BiH danas smo potpisali  sporazum u iznosu od 50 hiljada KM, a radi se o aktivnosti koji zajednički rade Vlada Kantona Sarajevo i Vlada Kantona Goražde zajedno sa Općinom Foča u F BiH a radi se o projektu kompletnog asfaltiranja dionice puta Ustikolina-Grebak-Trnovo. Ukupan projekat je procjenjen je na oko 1 milion KM. Ovo je realizacija našeg doprinosa tom projektu uz naravno svu saradnju koju smo imali sa Kantonom Sarajevo. Moramo spomenuti da smo u prethodnom periodu imali podršku projektu u Općini Pale u  FBiH, vezano za nabavku sanitetskog vozila u Domu zdravlja u Prači i mislim da je ovo jedan lijep način realizacije projekata, jer se ne radi o isključivom doznačavanju sredstava, već ono što je zajednički interes Kantona i općina. Danas smo  potpisali ugovore čija je ukupna vrijednost oko 110 hiljada KM, s tim da smo do sada već sa realizovali dio projekata sa općinom Pale u F BiH i ukupno smo u ovoj  godini realizovali oko 150 hiljada KM.’’

Izjavu za medije dao je i Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom naglasio: ’’Naša saradnja sa Vladom se nastavlja. Danas smo potpisali ugovore za dva bitna projekta, jedan se odnosi na MZ Sadba čija je vrijednost oko 40 hiljada KM, s tim da ćemo i mi sufinansirati projekat zatim u naselju Bare želimo da uredimo ulice jer znamo kakva nam je tu infrastruktura. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 26 hiljada KM i ovaj projekat ćemo sufinansirati, tako da smo zahvalni za ova sredstva. Infrastruktura nije još uvijek ni blizu zadovoljavajućeg nivoa, ali ide se korak po korak i sredstva su uvijek neophodna.


Goražde PRESS/Grad Goražde

Stranice