Potpisani ugovori s predstavnicima 17 sportskih kolektiva s područja BPK-a Goražde - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

02. 08. 2017.

Potpisani ugovori s predstavnicima 17 sportskih kolektiva s područja BPK-a Goražde - FOTO

Resorni ministar Damir Žuga i premijer BPK-a Goražde Emir Oković danas su, u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, potpisali ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za finansiranje sporta iz javnih sredstava kojima se podstiče obavljanje sportskih djelatnosti na nivou BPK-a Goražde s predstavnicima sportskih kolektiva s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, čija sveukpuna vrijednost iznosi 335.494,53 KM.



Naime, na svojoj 112. redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost za potpisivanje ovih ugovora, a prema riječima resornog ministra Damira Žuge na Javni poziv koji je objavilo resorno ministarstvo prijavilo se i steklo pravo 17 sportskih kolektiva s prostora našeg kantona.



„Izražavam zadovoljstvo što smo došli do trenutka potpisivanja ugovora. Ja moram reći da je Vlada kantona, zbog takmičarske sezone, već akontativno dodijelila 114.000,00 KM, kao i da je naš kanton svijetli primjer po tome koliko se finansijskih sredstava izdvaja za sport u odnosu  na ostale kantone“ – kazao je on te istakao da su kriteriji za raspodjelu finansijskih sredstava sportskim kolektivima već ranije utvrđeni koji će se revidirati odmah nakon formiranja Savjeta za sport pri Vladi,što je planirano u narednom periodu.



Predsjednik Odbojkaškog kluba „Goražde“ Nermin Obuća ukazao je na značaj podrške koju Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i resorno minstarstvo pružaju ovom klubu te ovom prilikom pozvao sve kompanije, koje djeluju na području našeg kantona, da više ulažu u sport.

„Odbojkaški klub „Goražde“ bez podrške Vlade i resornog ministarstva ne bi mogao funkcionisati. Sredstva koja dobijamo od našeg kantona, otprilike, iznose oko 70 do 80 posto ukupnog našeg budžeta. Naravno, ta sredstva nisu dovoljna, imajući u vidu da je Odbojkaški klub član Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je veoma skupa. Svakako mi smo, kao i ostali klubovi koji se takmiče u Premijer ligi BiH, ambasadori našeg grada i našeg kantona pa i iz tih razloga moramo više ulagati u sport“ – riječi su predsjednika OK „Goražde“ Nermina Obuće.



I resorni ministar Damir Žuga ukazao je na važnost ulaganja u sport te također pozvao sve društveno-odgovorne kompanije s područja našeg kantona, kao i sve predstavnike viših i nižih nivoa vlasti, da više ulažu u sport koji je kako on ističe, najbolji ambasador Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.


Vlada BPK

Stranice