Grad Goražde pokušava iznaći rješenja za Udruženja koja obuhvata projekat izgradnje obalautvrda na rijeci Drini - Goražde PRESS

Breaking

30. 04. 2019.

Grad Goražde pokušava iznaći rješenja za Udruženja koja obuhvata projekat izgradnje obalautvrda na rijeci Drini


Prije par dana počeli su pripremni radovi na izgradnji obalautvrda na rijeci Drini u Goraždu u zaštiti od poplava. Time je počela aktivnost na terenu, tačnije na lijevoj obali Drine, gdje se radovi trenutno izbvode na izletištu popularnog naziva "Podorasi".

Godinama su građani ovaj dio grada koristili za izlete, stazu za vožnju biciklima, a na obali se nalaze i objekti goraždanskih bajera, gdje se svake godine okupljalo više stotina bajkera iz BiH, rtegije i svijeta na moto susretima u Goraždu.

Kao što je javnosti od ranije poznato, pripremni radovi na terenu, te uništavanje izletišta i sjeća stabala stvorili su brojne komentare i reakcije građana. Moto klub Goražde reagovao je u nekoliko navrata, a danas su posjetili i Gradsku upravu Grada Goražda gdje im je obečano da će im Grad Goražde pomoći koliko je u njihovoj moći.

Grad Goražde naglašava da se radi o projektu od velikog značaja za građane Goražda, koji ima za cilj zaštitu od poplava. Ono što je rečeno danas na sastanku predstavnika Moto kluba Goražde i Udruženja Vedrina sa čelnicima Grada Goražda da se prethodnih dana pokušava stvoriti negativna slika o odnosu Gradske uprave prema građanima Goražda.

Čelnici Gradske uprave su danas saslušali stavove ugroženih Udruženja i strana, te istaknuli da i ako je projekat od velikog značaja objekti i građani ne smiju biti ugroženi.




Goražde PRESS

Stranice