Ovogodišnji festival prijateljstva koštati će 100. 000 KM - Goražde PRESS

Breaking

17. 06. 2019.

Ovogodišnji festival prijateljstva koštati će 100. 000 KM


Ovogodišnji Internacionalni festival prijateljstva održat će se od 01 do 06 augusta, a koštat će mnogo manje novca nego ranije održavani festivali.

Danas je održan jedan od sastanaka Organizacionog odbora koji su razmatrali programske sadržaje ali i druge tehničke potrebe za održavanje festivala. 

Ovogodišnji festival koštat će 100. 000 KM, što je prema odluci Organizacionog odbora skromna cifra, ali ipak Organizacioni odbor će se potruditi da i ovogodišnji festival obogati brojnim sadržajima zanimljivim za sve uzraste.

Nešto više od samoj organizacioji kazao je u izjavi za medije Sanid Zirak, jedan od članova Organizacionog odbora

-  ‘’Ovo je četvrti sastanak Organizacionog odbora za organizaciju naše najznačajnije kulturne manifestacije ‘’Festival prijateljstva’’ Goražde 2019. godine. Generalna ocjena sa današnjeg sastanka možemo kazati da će to biti jedan solidan Festival. Kada su u pitanju određeni odbori recimo pop rock imat ćemo nastup Bombaj štampe, nastupe dj-eva,  Đurologiju, Tarika Filipovića, imat ćemo u sklopu folklora i obilježavanje godišnjica značajnih jubileja, neizostavne su dječije radionice, kao i ranijih godina, u domenu likovne umjetnosti nastavlja se taj jedan kvalitet u sklopu Internacionalne likovne kolonije. I ove godine dolaze nam prijatelji iz Francuske, Turske, Njemačke  i zemalja regiona. Imat ćemo oko 10 zemalja učesnica.



Goražde PRESS

Stranice